Media - News

Deltagare på båten “Freedom for Gaza” 2018.

 1. John Turnbull, kapten – Kanada
 2. Francisco Canales, 1:a mate – Spanien
 3. Pascal Maurieras, 2:a mate – Frankrike
 4. Tobbe Larsson, Sverige
 5. Ferry Sarpooshan, Sverige
 6. Carl Robert Staiger, Sverige
 7. Karin Sandfridsson, Sverige
 8. Ellen Hansson, Sverige
 9. My Rut Leffler, Sverige
 10. Anna Dressler, Sverige – Tyskland
 11. Ian Diaz Young, Press TV, Storbritanien – Spanien
 12. Richard Sudan, Press TV, Storbritanien

  1. JOHN TURNBULL, KAPTEN PÅ FREEDOM

  John-Turnbull-photo-e1529894677569

  Segling och historia har varit två passioner i mitt liv. Uppväxt som en Unitarian, har han också varit en aktivist för rättvisa. Att arbeta med den kanadensiska båten till Gaza var ett naturlig framsteg. Han deltog på den kanadensiska båten till Gaza, Tahrir, i Grekland och i Turkiet som stöd i land.

  “Jag växte upp i Kanada vid en tid då kanadensarna var stolta över deras respekt för mänskliga rättigheter och deras roll i internationella angelägenheter som fredsbevarare. Det var självklart en nationell myt, men det fanns en stark historisk grund i en efterkrigstida värld. Jag förstår nu att rättvisa råder först när vanliga människor kräver det. Politiker leder inte. Aktivister gör. ”

  2. FRANCISCO CANALES, SEGLAR MED FREEDOM

  07B0EE56-7964-4D67-8F5A-FD880549D22B

  Aktivist övertygad och engagerad i den ekologiska och humanitära rörelsen, kommunalråd i mitt rådhus. Att vara medveten om undertryckets tillstånd där det palestinska folket är och vet att jag kan bidra med mina kunskaper inom sjöfart till denna aktion och till frihetsflottiljen, bestämmer jag för att delta frångrunden att all kamp mot frihet är född av de flesta forntida och primitiva orsaker.

  “Solidaritet” i alla dess aspekter. Det är tillfällen då vi mer än någonsin måste bidra till en rättvisare värld.

  3. PASCAL MAUREIRA, SEGLAR MED FREEDOM

  34A6F087-6B76-4455-8CC6-1F24B653DFF8

  Jag deltar i flottiljen eftersom jag alltid har haft politiska och fackliga åtaganden där folkets “Solidaritet” var viktigast.

  Att acceptera det palestinska folkets existensvillkor är att acceptera att det imorgon kommer att drabba andra människor, även franska folket, det kommer att behandlas på samma sätt.

  Dessutom vet jag att jag ville segla, det är naturligt att jag hjälper till i denna åtgärd.

4. TOBBE LARSSON,  SEGLAR MED “FREEDOM”

CED0E893-C219-42B3-9BDD-18268814B4D2

En trebarnsfar som snart blir farfar, lärare och elektriker. Har varit med i många solidaritetsorganisationer där isolera Sydafrika kan sägas vara starten för hur min syn på världen kommit att bli.

Det som sker i Israel/Palestina är fel helt enkelt och nu har jag möjlighet att delta i en aktion som sätter ljuset på det samt kanske ger människorna där hopp om framtiden. Jag ser också (på det personliga planet) fram emot att få pröva på att färdas till sjös.

5. FERRY SARPOOSHAN, SEGLAR MED FREEDOM

6BF67219-8A1A-478D-80C7-0D8EBD88A6DD

Jag är född i Iran, bosatt i Sverige sedan 1980. Jag har studerat till drift tekniker hos KTH i Stockholm och började jobba hos SL tunnelbana AB 1985 som ställverks operatör.

Med mitt deltagande i Ship to Gaza vill jag väcka uppmärksamhet hos världens frihetskämpar/politiker att blockaden av Gaza är OMÄNSKLIG och olaglig. Att den måste hävas. “Man kan inte blunda när civila, som kvinnor och barn, lider över decennier utan hopp om livet. Det som sker i Gaza är fruktansvärt. Därför måste blockaden brytas”.

6. COLLAN STAIGER, SEGLAR MED FREEDOM

3D352F7C-8106-407C-A57E-0C8302F23860

Seglade med Freedom från stenungsund till göteborg där jag hjälpte till att rusta upp fartyget.Vi måste alla göra vad vi kan för att hjälpa folket i Gaza. Nu när situationen är som svårast.

Kände att jag kunde och ville bidra mer. Därför seglar jag nu med det sista benet till Gaza i solidaritet med invånarna där, och med alla som är med o kämpar mot förtryck och våld.

7. KARIN SANDFRIDDSON, SEGLAR MED FREEDOM

KarinS

Jag reser med och har ett bagage innehållande solidaritet och medkänsla.
Skeppens fysiska tillvaro känns ibland sekundär.
Vad som är viktigt för mig är att vi pratar, skriker, debatterar, sprider våra åsikter. Låter flyktingbarn från Gaza stå vid rodret när vi är i hamn och deras mödrar tar selfies och förklarar att det är första gången de är på ett skepp. Det handlar om alla vi möter och berättar vår historia för. Att vi åker till Gaza för alla dem som aldrig kan resa dit.
Nu bryter vi blockaden!

8. ELLEN HANSSON, SEGLAR MED FREEDOM

Ellen

Jag är 31 år och bor i Göteborg, musiker och student, tar examen som internationell kulturprojektledare i maj.

Jag seglar med Ship to Gaza för rättvisa, för att alla människor oavsett vart i världen har rätt till sina basala mänskliga rättigheter.

När omvärlden tittar på och politiker och ledare fortsätter att vara passiva måste vi som gräsrotsrörelse agera och rikta världens ögon mot Gaza. Jag tror starkt på att vi som fredliga aktivister har en stor kraft att väcka opinion, generera stöd och visa Palestinierna i Gaza att dom inte är ensamma eller bortglömda. Det är vårat ansvar som medmänniskor och vi får inte ge upp förrän vi har lyckats.

9. MY LEFFLER, SEGLAR MED FREEDOM

my leffler 

Främsta anledningen för mig att vilja delta i ”Ship to Gaza” är att på ett personligt plan synliggöra Israels omoraliska och folkrättsbrottsliga ockupation av det palestinska folket.

Att konkret närma sig Gaza med förnödenheter och under omvärldens insyn försöka genombryta blockaden känns nödvändigt. Kvinnor har i alla tider varit djupt engagerade i fredskampen och band kan knytas mellan medsystrar på båda sidor i konflikten.

“Samtal och lyssnande som redskap i fredsarbetet är enda möjligheten till långvariga och hållbara överenskommelser”.

10. ANNA DRESSLER, SEGLAR MED FREEDOM

Anna-Dressler

Född i Tyskland, bosatt i Sverige men mestadels ute på resor och “projekt” runt om i världen. Aktivist och problemlösare, en normal person med en mångfald av yrken.

Under 2012 var jag en projektledare för en kampanj mot penningtvätt. Under 2015-2016 deltog jag i ett privat projekt som arbetar med flyktingar nära den makedonska gränsen och längs Balkanruten. Jag njuter av min frihet helhjärtat och vill att andra ska ha samma möjlighet.

“Gaza är en zon i världen där mänskliga rättigheter verkar glömda. Jag tror att varje person kan förändra världen, på egen väg, var de än är och på vilket sätt de kan. Låt oss börja här, med en blockad som aldrig borde ha existerat, och fortsätter, tillsammans med alla andra, av människor skapade, katastrofer.”

11. RICHARD SUDAN, SEGLAR MED FREEDOM

30415022_10160171352355640_8594351167000018944_n (1)

12. IAN DIAZ YOUNG, SEGLAR MED FREEDOM

21192891_10155946509859505_6642696883622112690_n

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s